Egenia ile Ege'nin Doğallığı Evinizde

Sakızlı Muhallebi

Muhallebiyi bir de Ege ye özgü damla sakızı ile denemenizi öneriyoruz. Üzerine bir de Egenia Üzüm Pekmezi de eklendi mi...

Sakızlı muhallebinin o sade ve kendine özgü aromatik lezzeti ile güçlü Egenia Üzüm Pekmezi lezzeti, fazla söze gerek bırakmayan eşsiz bir birliktelik oluşturuyor.

Malzemeler:

  • 1 litre süt

  • 1 su bardağı şeker

  • 1/2 su bardağı Tire Organik Koop Buğday Unu

  • 1/2 su bardağı buğday nişastası

  • 3-4 parça damla sakızı (ezilip toz haline getirilmiş)

  • 200 ml krema

Yapılışı:

Krema hariç tüm malzemeleri karıştırın ve ocakta orta ateşte kaynatın.

Fokurdamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynamaya devam etsin ki içindeki malzemeler çiğ kalmasın. 

Ocağın altını kapatın ve kremayı ekleyin. Karıştırmaya devam edin. 

Muhallebinizi koyacağınız cam kapları su ile ıslatın ki, tatlınız kaba yapışmasın.

Dolapta soğuduktan sonra Egenia Üzüm Pekmezi üzerinde gezdirip servis edin.

Afiyet olsun.

 

Yorumlar (0)

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun

Yorum Ekle

Eposta adresinizi kullanıcılar tarafından görüntülenmez
Yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanmaktadır