Egenia ile Ege'nin Doğallığı Evinizde

Muffin

Çayın ve kahvenin yanında zevkle yediğimiz muffin i bu defa kuru incirle yaptık. Öğleden sonrası için nefis bir atıştırmalık.

Malzemeler:

  • 2,5 su bardağı Tire Organik Koop Buğday Unu

  • 1 su bardağı pudra şekeri

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 tatlı kaşığı tarçın

  • 1/2 su bardağı sıvı yağ

  • 1/2 su bardağı süt

  • 1 yumurta

  • 1 adet vanilya özütü

  • 4 adet küp doğranmış kuru incir

Yapılışı:

Kuru malzemeleri bir kapta karıştırın.

Ardından karışan malzemenin ortasını açıp sıvı malzemeleri ekleyin ve tüm malzemeler iyice özdeşleşene kadar karıştırın.

En son kuru inciri ekleyip karıştırın ve kek harcını muffin kaplarına bölüştürün. (muffin in kabaracağını da hesap ederek, kapların üzerinde bir parmak boşluk bırakmakta fayda var.)

180 derece, önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.

5 çayında afiyetle yemek için soğumaya bırakın.   

NOT: Kuru malzemelerin elekten geçirilmesi, sıvı malzemelerin de oda sıcaklığında olması muffin in kıvamı için önemli.

 

Yorumlar (0)

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun

Yorum Ekle

Eposta adresinizi kullanıcılar tarafından görüntülenmez
Yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanmaktadır